Денісова заперечує можливість затримки пенсій через припинення ПФ їх виплат через низку банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Денісова заперечує можливість затримки пенсій через припинення ПФ їх виплат через низку банків

Казна та Політика
371
Міністр праці й соціальної політики Людмила Денісова вважає, що рішення Пенсійного фонду про припинення виплат пенсій через низку банків не загрожує своєчасній їх виплаті пенсіонерам.
Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства праці й соціальної політики.
Денісова повідомила, що ПФ ухвалив рішення щодо припинення виплат пенсій через деякі банки у зв'язку із введенням у них тимчасових адміністрацій.
Міністр підкреслила, що при надходженні інформації від Національного банку про проблеми в тих чи інших банках ПФ відразу ж інформує пенсіонерів про такі проблеми й пропонує одержувати пенсії у відділеннях "Укрпошти" або інших банках, які вчасно виконують свої зобов'язання.
З її слів, зараз пенсії виплачуються відповідно до графіка, ПФ перевиконує план надходжень на 23,4% і немає жодних підстав говорити про можливі проблеми у фонді
У зв'язку з цим Денісова вважає, що заяви окремих політиків про нездатність ПФ забезпечити українців пенсіями є спробою захистити авторитет банків, які належать цим політикам і не відповідають дійсності.
Міністр підкреслила, що такі заяви сприяють поширенню панічних настроїв у суспільстві і є неприпустимими.
Як повідомляло агентство, Партія регіонів вважає, що рішення ПФ достроково розірвати договори з виплати пенсій і грошової допомоги з низкою банків загрожує збільшенням кількості затримок з виплатами пенсій.
ПР виступає за звіт ПФ у Верховній Раді про стан виплат пенсій.
На початку березня ПФ призупинив виплати пенсій через 8 банків: "Київ", "Надра", Трансбанк, Укрпромбанк, Банк регіонального розвитку, "Європейський", Родовід Банк, Укргазбанк.
Пізніше ПФ вирішив достроково розірвати договори з виплати пенсій і грошової допомоги з 5 банками: "БІГ Енергія", "Надра", Укрпромбанк, "Київ", Одеса-банк.
Наприкінці 2008 року Пенсійний фонд вибрав 75 банків для виплати пенсій і грошової допомоги в 2009 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас