Великобританія закликає країни G20 скоротити надмірну залежність банків від позикових коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія закликає країни G20 скоротити надмірну залежність банків від позикових коштів

244
Великобританія закликала країни G20 погодити заходи, які допоможуть скоротити надмірну залежність кредитно-фінансових установ від позикових коштів і запобігти появі таких ризиків у майбутньому, повідомляє агентство Bloomberg.
Міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг виступить на засіданні міністрів фінансів і голів ЦБ "групи двадцяти", яке починається в п'ятницю, із пропозицією зобов'язати національних регуляторів запобігти нагромадженню банками надмірних ризиків у рамках реформи світової фінансової системи.
Як один із прикладів недальновидної поведінки банків Дарлінг навів Royal Bank of Scotland, який був змушений скористатися держпідтримкою у жовтні через значне збільшення боргів у зв'язку із придбанням ABN Amro Holding. Повторенню саме таких ситуацій повинні запобігти регулятори, вважає міністр.
"Вони взяли на себе занадто багато ризиків, і наслідки і для них, і для всієї економіки були катастрофічними", - заявив Дарлінг напередодні зустрічі G20.
Імовірність того, що пропозиція буде прийнята на найближчій зустрічі міністрів фінансів і голів ЦБ країн G20, украй низка, однак уряд Великобританії розраховує на його реалізацію протягом 2009 року, у міру того як фінансові відомства по усьому світу будуть змінювати регулювання фінансової системи, щоб запобігти повторенню нинішньої кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас