Кредитні спілки залишились без нагляду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитні спілки залишились без нагляду

Кредит&Депозит
925
Із приходом Віктора Суслова на посаду голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг це відомство опинилося на порозі масштабних кадрових ротацій. Першим, хто вирішив залишити Держфінпослуг, став директор департаменту нагляду за кредитними установами Олег Мозговий. Позавчора він написав заяву про звільнення за власним бажанням.
Цю інформацію "Делу" підтвердив і Віктор Суслов. "Я не пропонував йому писати ніяких заяв, - повідомив він. - Але в Мозгового є власне бажання".
Хто займе його місце, поки невідомо. Поговорити про причини звільнення із самим Олегом Мозговим учора не вдалося. Співробітники ж департаменту зізналися, що самі не в курсі, чи працює ще їхній шеф чи вже звільнився. За інформацією джерела в Держфінпослуг, причиною звільнення Мозгового стало призначення на посаду голови Комісії Суслова, тоді як це крісло пророкували йому. "Ще за два тижні до звільнення Валерія Альошина гравці фондового ринку, очікували приходу на його місце Мозгового", - сказало джерело.
Крім того, з чуток, готова залишити Комісію і директор департаменту нагляду за фінансовими установами Катерина Отченаш. Правда, вона відмовилася коментувати цю інформацію. Тим часом на небанківських фінансових ринках жваво обговорюється інформація про повне відновлення керівництва всіх п'яти департаментів Комісії. Мовляв, Віктор Суслов приведе на ці ключові місця своїх людей, щоб забезпечити собі більшість голосів у Комісії. Передбачається, що крім директорів департаментів, може позбутися крісла і хтось із заступників голови Держфінпослуг - або Володимир Литвин, або Євген Григоренко. "Хтось із них повинен звільнити місце, для того щоб могла повернутися екс-заступник Суслова - Тетяна Мосейчук. Швидше за все, зайвим стане Євген Григоренко", - сказало джерело в Комісії. До речі, приводом для таких припущень став вихід Григоренка на лікарняний. Масштабні кадрові перестановки у своєму відомстві не виключає і Віктор Суслов.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас