У рейдерстві не замішаний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У рейдерстві не замішаний

Кримінал
985
Служба безпеки України заявила про непричетність Унікомбанку до рейдерської атаки на Промінвестбанк. При цьому слідство у цій справі закрито і зі співробітників банку зняті звинувачення. Зараз СБУ продовжує розслідувати причетність низки банків до корупційних схем виводу коштів за кордон.
Учора керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко повідомила, що із представників Унікомбанку зняті всі звинувачення в причетності до рейдерської атаки на Промінвестбанк (ПІБ) і попросила офіційно вибачення. "Слідство провело розслідування і встановило, що співробітники Унікомбанку абсолютно не причетні до цієї схеми", - сказала вона. Пані Остапенко також додала, що в СБУ немає претензій і до народного депутата Олександра Шепєлєва (БЮТ), якого помилково ототожнювали з Унікомбанком.
Ще 30 жовтня минулого року під час брифінгу в Донецьку в. о. голови СБУ Валентин Наливайченко повідомив про розслідування відносно низки банків, які незаконно вивели за кордон близько 400 млн грн, а також про блокування службою спроби виводу ще 311 млн грн. Крім того, він розповів, що почате розслідування щодо причетності Унікомбанку і нібито його співвласника, народного депутата Олександра Шепєлєва, до атаки на Промінвестбанк, ліквідність якого тоді різко знизилася. ЗМІ інтерпретували слова пана Наливайченка як звинувачення на адресу Унікомбанку в розкраданні коштів ПІБ. Пізніше голова правління Унікомбанку Неля Шаповалова заявила, що Олександр Шепєлєв не має ніякого відношення до власників банку, що потім підтвердили й у Нацбанку.
Колишній основний власник і голова правління ПІБ Володимир Матвієнко раніше стверджував, що кошти не могли виводитися через Унікомбанк і банк опинився в кризовому становищі лише після масового зняття депозитів вкладниками після організованої рейдерської атаки.
СБУ продовжує розслідування корупційних схем банків з переведення у готівку коштів. "Те, що до рейдерства Промінвестбанку можуть бути причетні російські структури і їхні українські партнери, ще розслідується", - додала Марина Остапенко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас