Ліхтенштейн пом'якшить закон про банківську таємницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліхтенштейн пом'якшить закон про банківську таємницю

410
Ліхтенштейн погодився послабити режим банківської таємниці і перейти на стандарти міжнародного податкового співробітництва, установлені Організацією економічного співробітництва та розвитку, пише газета Financial Times.
Як очікується, у п'ятницю Швейцарія також оголосить про поступки в сфері банківської таємниці у відповідь на тиск із боку міжнародного співтовариства. США і країни Європи вважають за необхідне підсилити фінансовий контроль і нагляд в умовах кризи.
Ліхтенштейн проведе переговори про нове регулювання таємниці банківських вкладів з іншими державами. Перший раунд переговорів із приводу цієї ініціативи в рамках ОЕСР почнеться в п'ятницю в Німеччині, другий намічений на квітень.
У список країн, що не бажають співробітничати з ОЕСР із питань запобігання ухилянню від сплати податків, в 2000 році ввійшли також Монако та Андорра. Монако на даний момент переглядає свою позицію щодо цього питання, але остаточне рішення буде опубліковано лише через кілька тижнів. Андорра готова пом'якшити регулювання банківської таємниці.
Ліхтенштейн не планує анулювати таємницю банківських вкладів. Проте, влада країни зробить усе можливе, щоб усунути законодавчі відмінності між ухилянням від сплати податків, яке в Ліхтенштейні, як і у Швейцарії, вважається цивільно-правовим деліктом, і податковим шахрайством, що є серйозним злочином.
"Наша банківська таємниця завжди служила для захисту приватних інтересів громадян і буде служити їм далі. Однак таємниця банківського вкладу не може бути засобом ухилення від податків", - вважає прем'єр-міністр країни Отмар Хаслер.
Обмеження на доступ до банківської інформації для податкових цілей продовжують діяти в Австрії, Люксембурзі і низці офшорних зон, наприклад, у Панамі. Люксембург планує взяти участь у переговорах про податкову прозорість, якщо вони будуть поширені і на інші території ЄС, включаючи Нормандські острови.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас