Аукціонний будинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аукціонний будинок

Нерухомість
985
Учора в Ірпені (Київська область) відбувся аукціон, одним з лотів якого став недобудований багатоквартирний будинок, арештований за борги забудовника перед однією з консалтингових компаній. Інвестори виплатили вартість квартир у недобудованому будинку в повному обсязі. Але, незважаючи на те, що будинок виставлений на аукціон, президент компанії-забудовника стверджує, що виконає свої договірні зобов'язання.
Учора у відділі Державної виконавчої служби в Ірпені проводився аукціон арештованого службою майна. Одним з його лотів став недобудований 85-квартирний будинок, розташований у Гостомелі (Київська область) за тимчасовою адресою вулиця Кірова, 2. У цей час будинок готовий усього на 36%. Його будівництвом займалося ТОВ "Будівельно-інвестиційна компанія 'Київінвестбуд'". Стартова ціна недобудованого об'єкта склала 2 млн грн. Як повідомила ведуча аукціону, співробітник спеціалізованого підприємства "Юстиція" Олеся Сердюк, будинок був виставлений на торги як майно "Київінвестбуду", арештоване за рішенням Господарського суду Києва за борги компанії перед ТОВ "Універсальна консалтингова компанія".
Представники інвесторів, що уклали з "Київінвестбудом" договори на придбання квартир, і кореспондент не були допущені на аукціон. Як пояснила Сердюк, для цього необхідно було стати учасником аукціону і зробити внесок - у цьому випадку 5 тис. грн. Усього в аукціоні взяли участь чотири людини. Назвати імена цих людей і компанії, які вони представляють, пані Сердюк відмовилася, пославшись на конфіденційність. Самі учасники теж не побажали представитися кореспондентові.
Один з інвесторів, Володимир Коротун, повідомив Ъ, що в деяких договорах, укладених із забудовником, як термін здачі об'єкта зазначений IV квартал 2007 року, а в деяких - II квартал 2008 року. "Навіть при форс-мажорних обставинах, згідно з договором, що дозволяють 'Київінвестбуду' продовжити термін здачі на три місяці, на третину побудований будинок здати неможливо. Я, як і майже всі інвестори, оплатив свою квартиру на 100%", - сказав Коротун.
Президент компанії "Київінвестбуд" Микола Шпак запевнив Ъ, що виконує свої договірні зобов'язання перед інвесторами. "Я вже почав оформлювати їм права власності на квартири", - повідомив пан Шпак. Він додав, що будинок так і не був проданий на вчорашньому аукціоні. "Продали тільки трансформаторну будку", - уточнив Микола Шпак.
Адвокат інвесторів, що побажала залишитися неназваною, пояснила Ъ, що оформити право власності на квартиру в будинку, що має тимчасову адресу, неможливо. "Постійна адреса цьому будинку не присвоєна, тому право власності можна оформити не на квартиру, а на недобудований об'єкт, розташований на земельній ділянці з відповідним кадастровим номером", - підкреслила вона.
У той же час юрист Тетяна Монтян вважає, що це і може бути виходом із ситуації, що склалася. "Якщо в ділянки є кадастровий номер, можна оформити право власності на все, що на ній розташоване", - відзначила Монтян.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас