Данилишин задоволений активізацією торгово-економічного співробітництва між Україною та Італією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин задоволений активізацією торгово-економічного співробітництва між Україною та Італією

176
Міністр економіки України Богдан Данилишин задоволений активізацією торгово-економічного співробітництва між Україною та Італією і тенденцією до збільшення обсягів двостороннього товарообігу.
Як повідомили в прес-службі міністерства, про це він заявив за підсумками зустрічі із заступником міністра економічного розвитку Італії Адольфо Урсо. "На сьогодні Італія є одним з головних торгово-економічних партнерів нашої країни в Європі і посідає третє місце за обсягами двостороннього товарообігу України із країнами регіону", - наводить прес-служба слова Б.Данилишина.
За даними міністерства економіки, в 2008 році обсяг зовнішньої торгівлі товарами і послугами між Україною та Італією збільшився на 20% - до 5,6 млрд. дол. США, при цьому, український експорт збільшився на 11% - до 3,1 млрд. дол. США, італійський імпорт – на 35% - до 2,5 млрд. дол. США. Учасники зустрічі обговорили, зокрема, перспективи співробітництва в таких сферах, як енергетика, аерокосмічна промисловість, суднобудування і судноремонт, автомобілебудування, телекомунікації, а також у галузі туризму. "На сьогоднішній день Італійська Республіка розглядається як один з перспективних партнерів України в галузі туризму в Західній Європі", - підкреслив Богдан Данилишин.
За його словами, для України важливий досвід організації і розвитку туризму в Італії, насамперед, розвитку пізнавального та оздоровчо-спортивного, автотуризму, "сільського" і "зеленого" туризму.
Довідка Протягом останніх років структура двосторонньої торгівлі України та Італії залишається незмінною. Україна імпортує з Італії, в основному, машини та обладнання загального призначення, продукцію легкої і взуттєвої промисловості, меблі. У той же час в Італію з України експортуються чорні метали та вироби з них, енергетичні матеріали, нафта і продукти її перегонки, будівельні матеріали, шкіра, зернові культури і товари тваринного або рослинного походження, деревина та вироби з неї, продукція неорганічної хімії.
За даними Держкомстату України, станом на 01.01.2009 м. Італія інвестувала в економіку України 914,3 млн. дол. США, що становить 2,6% від загального обсягу іноземних інвестицій в Україну. Серед 123 країн-інвесторів за обсягами інвестицій Італія займає 11 місце.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас