Le Monde: Долар, незважаючи ні на що, залишається референтною валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Le Monde: Долар, незважаючи ні на що, залишається референтною валютою

Валюта
1205
Друкарський верстат ФРС запущений на повну потужність, уряд роздає гроші праворуч і ліворуч, щоб запобігти депресії, однак американський долар продовжує зміцнюватися і немає ніяких ознак зміни цієї тенденції. Щоб зрозуміти, як це можливо, досить подивитися, у якому стані виявилися інші валюти, пише Єн Кемпбелл, статтю якого публікує Le Monde.
Фунт стерлінга коштує сьогодні 1,38 долара, що свідчить про безпрецедентне ослаблення британської валюти, що у попередні 25 років била рекорди зростання. Євро, що минулого літа досяг позахмарних висот, сьогодні впав на землю, продовжує автор статті. Економічне зростання незначне, банки - у тяжкому становищі. Голова Європейського центробанку Жан-Клод Тріше відмовляється вдаватися до грошової емісії, а канцлер Німеччини Ангела Меркель принципово не любить плани порятунку. Таким чином, уся зона євро поринає в стагнацію. Те ж саме відбувається в Японії: експорт падає, назріває серйозна рецесія.
Нітрохи не краще виглядають і основи американської економіки. "Але американський уряд у бездіяльності не дорікнеш: він вирішив поставити все на відновлення економіки. Поки світові ринки приймають цю ставку на віру і купують облігації, у масовому порядку емітовані американською державою. Резервна валюта, якою є долар, стверджує свою перевагу. Доти, поки ті ж самі ринки не почнуть думати, що це програшна ставка", - робить висновок Кемпбелл.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас