Опитування: Sony випередила Toyota у списку найпопулярніших місць роботи для студентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Sony випередила Toyota у списку найпопулярніших місць роботи для студентів

252
Уперше за останні 6 років японський виробник електроніки Sony Corp. випередив автовиробника Toyota Motor Corp. і посів перше місце в списку найбільш популярних високотехнологічних компаній з погляду студентів технічних факультетів і майбутніх учених, повідомляє Kyodo.
Toyota опустилася на сьоме місце за підсумками останнього опитування японських студентів, які будуть шукати місце роботи в технологічних компаніях навесні 2010 року. Такі дані були отримані під час дослідження, проведеного Mainichi Communications Inc.
Інші автовиробники також зіткнулися з падінням їх привабливості як роботодавців. У їхньому числі - компанії Honda Motor Co., що опустився за рік з 10-го на 11-е місце і Nissan Motor Co., що поміняла 39-е місце на 57-е.
П'ятірка найпопулярніших місць роботи в студентів гуманітарних факультетів не змінилася в порівнянні з опитуванням, проведеним в 2008 році. У цій категорії перше місце займає туроператор JTB Corp., за ним ідуть виробник косметики Shiseido Co. і авіаперевізник All Nippon Airways Co.
Дослідники відзначають, що японські студенти змінили свої пріоритети при пошуках роботи. Якщо раніше на першому місці стояла заробітна плата, то в умовах кризи як основний пріоритет виступає вже стабільність роботи.
Обстеження охопило в цілому 22 тис. студентів і аспірантів, які мають намір шукати роботу в наступному році.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас