"Укрзалізниця" планує підвищити ставки та оклади працівників мінімум на 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" планує підвищити ставки та оклади працівників мінімум на 5%

424
"Укрзалізниця" планує підвищити тарифні ставки і посадові оклади працівників не менш ніж на 5,1%. Як повідомило інформаційне управління зі взаємодії зі ЗМІ "Укрзалізниці", про це заявив генеральний директор Державної адміністрації залізничного транспорту ("Укрзалізниця") Михайло Костюк сьогодні на конференції профспілки залізничників і транспортних будівельників України.
Згідно з повідомленням, керівництво "Укрзалізниці" докладає максимум зусиль для переходу залізниць і підприємств залізничного транспорту на повний робочий тиждень. При цьому, за даними дороги, соціальні гарантії на поточний рік для залізничників заплановані на рівні 2008-го.
Як відзначають в управлінні з взаємодії зі ЗМІ "Укрзалізниці", учасники конференції профспілки дійшли висновку, що зобов'язання сторін за Галузевою угодою в основному виконуються, що сприяє нормальній діяльності залізничного транспорту та збереженню соціальної стабільності в колективах. Як повідомлялося, сьогодні, 12 березня, профспілка залізничників і транспортних будівельників України на профспілковій конференції не ухвалила рішення щодо дати проведення акцій протесту проти доручення Верховною Радою Кабінету міністрів прийняти рішення про зменшення вдвічі фонду оплати праці державних підприємств-монополістів, у тому числі залізниць, як планувалося раніше.
Довідка. Згідно з Галузевим договором, колективними договорами і чинним законодавством, залізниці України надають матеріальну підтримку самотнім і немічним пенсіонерам-залізничникам, грошову допомогу при виході на пенсію, а також на оздоровлення, медичне страхування, підтримку діяльності ветеранських організацій і т.п. В 2008 році залізничники вперше одержали додаткові відпустки і матеріальну допомогу при одруженні, допомогу при поверненні на роботу звільнених у запас військовослужбовців строкової служби, збереження середньої зарплати на період перепідготовки працівників та ін.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас