Медофф визнав себе винним в організації фінансової піраміди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медофф визнав себе винним в організації фінансової піраміди

Кримінал
642
Бернард Медофф визнав себе винним у керуванні фінансовою пірамідою, а також у шахрайстві, що стало причиною втрати тисячами клієнтів мільярдів доларів, повідомляє агентство Bloomberg.
У результаті краху найбільшої в історії США фінансової піраміди, масштаб якої склав порядку $65 млрд, Б.Медофф став для інвесторів символом зловживання довірою вкладників в умовах глобальної рецесії.
"Я ніколи не інвестував одержувані кошти в цінні папери, як обіцяв", - заявив Б.Медофф під час судових слухань. Він сказав, що "глибоко шкодує" про те, що трапилося, а також про те, що знав, що його бізнес носить кримінальний характер.
Суд ухвалив рішення, згідно з яким Б.Медофф, що перебував під домашнім арештом під заставу $10 млн, повинен бути ув'язнений до винесення вироку, яке призначено на 16 червня. Йому загрожує 150 років тюремного ув'язнення.
Згідно з матеріалами суду, він створював свою піраміду з 80-х років, приваблюючи клієнтів прибутковістю до 46% річних. При цьому фактично відсотки виплачувалися за рахунок грошей нових інвесторів, а вся документація, що свідчить про інвестування коштів, підроблялася.
На 1 грудня 2008 року (тобто за 10 днів до арешту), згідно зі звітністю, компанії Б.Медоффа мали активи в обсязі $64,8 млрд і 4 тис. 800 клієнтських рахунків. Однак фактично призначений судом тимчасовий керуючий зміг поки знайти активи лише на $1 млрд.
Клієнтами Б.Медоффа були великі банки, відомі люди, хедж-фонди, благодійні фонди.
Про крах "піраміди Медоффа" стало відомо тільки після того, як він розповів про це своїм синам, що працюють у фірмі, які і "здали" його владі. Сам Б.Медофф оцінив тоді масштаб своєї фінансової піраміди, що впала, в $50 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас