Deutsche Post зекономить навіть на назві концерну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Post зекономить навіть на назві концерну

402
З метою скорочення видатків німецький державний концерн Deutsche Post має намір спростити структуру підприємства. Усього передбачається заощадити 7 мільярдів євро.
Нова стратегія концерну Deutsche Post передбачає два основні напрямки його діяльності - це поштова служба усередині Німеччини (пошта) і послуги міжнародної логістики (DHL). Представляючи в середу, 11 березня, стратегію, намічену до 2015 року, голова компанії Франк Аппель сказав, що це зробить концерн більш конкурентоспроможним, повідомляє dpa.
У результаті реструктуризації під дах DHL будуть зведені кілька підрозділів, що поліпшить їхню взаємодію. "Не треба знову винаходити наш концерн, але треба активніше використовувати наявні можливості", - заявив Аппель. Основою для розробки нової стратегії стали результати аналізу слабких місць і потенціалу підприємства. У цілому німецький поштовий концерн збирається скоротити видатки на 7 мільярдів євро, у тому числі 1 мільярд - до кінця 2010 року. Економія торкнеться таких відділень компанії, як маркетинг, інформаційні технології та управління персоналом.
Deutsche Post розглядає можливості введення для працівників у Німеччині неповного робочого дня і скорочення робочих місць за кордоном, повідомляє агентство AP. За словами Аппеля, якщо кількість поштових відправлень і надалі залишиться такою ж низькою, як у січні нинішнього року, неповного робочого дня буде не уникнути. В основному це стосується експрес-служби DHL, інші скорочення в Німеччині виключені, згідно з тарифним договором, до середини 2011 року.
За кордоном через падіння попиту DHL буде зменшувати штат співробітників, однак, за словами голови концерну, цього будуть домагатися за рахунок нормальної плинності робочої сили, не вдаючись до скорочень.
Серед іншого змінена і повна назва концерну: тепер буде називатися Deutsche Post DHL, а не Deutsche Post World Net, що говорить про припинення світової експансії німецького поштового підприємства.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас