Литва зацікавлена в імпорті української електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва зацікавлена в імпорті української електроенергії

432
Литва зацікавлена в імпорті української електроенергії. Про це журналістам повідомив заступник директора Державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" Петро Пінкас.
"Прибалтійські колеги... підтвердили готовність все-таки купувати електроенергію українську і про те, що вони, незважаючи на (їх) домовленості з Російською Федерацією, зацікавлені в українській електроенергії", - сказав він.
За його словами, у цей момент сторони ведуть відповідні переговори.
6 березня російська компанія "Інтер РАО ЄЕС" повідомила про підписання 10-річного контракту з її дочірньою компанією Energijos realizacijos centras (ERC, Литва) на постачання в Литву щорічно близько 2,5 млрд. квт-година електроенергії.
Крім того, до квітня "Інтер РАО ЄЕС" і ERC мають намір також підписати ще один 10-річний контракт на постачання додаткових обсягів електроенергії в Литву.
Як повідомляло агентство, у січні заступник міністра палива та енергетики Олег Бугаєв заявив про готовність України технічно експортувати в Литву електроенергію в еквіваленті до 300 Мвт потужності у випадку здійснення комерційних поставок українського струму в Білорусь в обсязі 3 млрд. квт-година в 2009.
У грудні 2008 Президент Віктор Ющенко і Президент Литви Валдас Адамкус обговорили можливість початку експорту української електроенергії в Литву на довгостроковій основі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас