Київський і Харківський авіазаводи повністю погасили заборгованість із зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський і Харківський авіазаводи повністю погасили заборгованість із зарплати

228
Державне підприємство "Київський авіаційний завод "Авіант" ( м. Київ) і Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП, м. Харків) повністю погасили заборгованість із заробітної плати. Про це повідомили генеральний директор заводу "Авіант" Валерій Козарєзов і генеральний директор ХДАВП Анатолій Мялиця сьогодні на прес-конференції в УНІАН.
"28,8 млн. грн. одержали і виплатили борги із зарплати, учора всі працівники одержали дві зарплати", – сказав В.Козарєзов. У свою чергу А.Мялиця відзначив, що уряд виділив ХДАВП 34 млн. грн., що дозволило погасити заборгованість із зарплати. Однак, за словами керівників авіазаводів, головне питання, яке на сьогодні не вирішено, – це проблема з банками.
"Найголовніше питання – вирішити проблему з банками", – сказав А.Мялиця. За його словами, ХДАВП заборгувало українським банкам близько 1 млрд. грн. Гендиректор ХДАВП підкреслив, що сьогодні підприємство не в змозі виробляти літаки, через що воно не може виконати замовлення, які надійшли з Лівії, Лаосу, Ірану, Єгипту та України. "Ми заборгували практично п'ятьом державам", – додав він.
За словами А.Мялиці, якщо підприємство зможе виготовити 2 літака для Єгипту, то ця країна буде готова підписати контракт на виробництво ще 6 літаків, що принесе підприємству прибуток у розмірі близько 200 млн. дол. Він додав, що підприємство просить уряд надати йому кредит під держгарантії.
Як повідомлялося, на початку березня ХДАВП одержало з державного бюджету 40 млн. грн., які планувалося направити на виплату заборгованості із зарплати працівникам підприємства.
Нагадаємо, 4 лютого Кабінет міністрів України прийняв рішення про збільшення статутного фонду Харківського авіазаводу на 40 млн. грн. Планувалося, що кошти будуть виділені зі Стабілізаційного фонду. Кредиторська заборгованість ХДАВП на початок березня ц.р. складала 833 млн. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас