Андорра скасує принцип "банківської таємниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Андорра скасує принцип "банківської таємниці"

290
Прем'єр-міністр Андорри підписав декларацію про скасування принципу "банківської таємниці" до кінця 2009 року, говориться в урядовому комюніке.
У документі вказується, що законопроект, що скасовує принцип "банківської таємниці" у рамках двосторонніх угод з обміну інформацією, буде затверджений урядом Андорри до 1 вересня цього року.
Голосування в місцевому парламенті пройде не пізніше 15 листопада, передає ПРАЙМ-ТАСС.
Після схвалення законопроекту влада Андорри запропонує своїм партнерам, "у першу чергу Франції", підписати нові угоди про обмін податковими даними.
У декларації, яка була підписана у вівторок у Парижі в присутності представників французької влади, відзначається, що Андорра почала "масштабну програму реформування фінансового законодавства".
У лютому цього року Альбер Пента Сантоларіа повідомив, що андоррська влада активно працює над тим, щоб князівство було викреслено з "чорного списку" Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
Крім Андорри, у цьому списку значаться Монако і Ліхтенштейн.
"Уряд (князівства) працює, не покладаючи рук, над цим питанням, - сказав Пента. - Один із пріоритетів зробити так, щоб Андорра не розцінювалася як "податковий рай", особливо сусідніми державами, Францією та Іспанією".
Його слова пролунали на тлі заяви президента Франції Ніколя Саркозі про те, що в рамках зусиль з подолання світової кризи необхідно приділити серйозну увагу проблемі "податкового раю".
Французький президент, який є конституційним головою Андорри (нарівні з єпископом іспанського міста Сео-Де-Урхеля), вказав на можливість перегляду відносин з Андоррою і Монако.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас