Тейлор: Інвестори чекають об'єктивної судової системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тейлор: Інвестори чекають об'єктивної судової системи

426
Інвесторам важливо бачити, чи існує в Україні механізм вирішення судових суперечок. Якщо ці суперечки не вирішуються або там є ознаки корупції і політичних зв'язків, то це буде тільки відлякувати інвесторів. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Вільям Тейлор.
"Інвестори, які мають ресурси для інвестування в Європу, зараз вичікують. І одна із причин, чому вони притримують гроші – це бажання бачити об'єктивну судову систему в цій країні. Тобто питання в тому, чи існує така судова система, яку поважають люди і бізнес", - підкреслив Тейлор.
Відповідаючи на запитання про те, яким чином Україна може швидше подолати наслідки економічної кризи, посол відзначив, що в першу чергу необхідно повернути довіру до влади.
"Зараз існує величезна недовіра до банківської системи, тому вкладники забирають гроші з українських банків. Немає довіри до гривні, а це приводить до її падіння, хоча я бачу зараз, що ця ситуація вирівнюється".
В.Тейлор підкреслив, що Україні необхідно скористатися грошовою допомогою від МВФ.
"Для того щоб отримати наступний транш, МВФ необхідно переконатися в тому, що український уряд, Президент, Нацбанк і ВР готові робити кроки для поновлення довіри та об'єднатися для того, щоб здійснювати рефінансування банків", - резюмував посол.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас