Мінфін Британії вірить у можливість трансатлантичного плану стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Британії вірить у можливість трансатлантичного плану стимулювання економіки

Казна та Політика
207
Міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг відзначив наявність "політичної волі" для узгодження скоординованого трансатлантичного плану стимулювання економіки США і Європи, пише газета International Herald Tribune.
"Ми доб'ємося прогресу. Прийшов час для країн об'єднати зусилля і забути про розбіжності", - сказав міністр.
Уряд Великобританії хоче подолати протиріччя між США і країнами Європи якщо не до зустрічі міністрів фінансів і голів ЦБ наприкінці цього тижня, то до 2 квітня, коли в Лондоні почнеться саміт G20.
"Ми сподіваємося, що за підсумками буде підписана багатостороння угода", - відзначив Дарлінг.
Експерти звертають увагу на те, що подібні зустрічі у верхах звичайно малорезультативні, оскільки кожний учасник прагне реалізувати національні завдання в максимально можливому обсязі і спільна робота від цього програє.
Прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун і його уряд можуть остаточно розтратити політичний капітал, і їм варто задуматися про більш конкретні і досяжні цілі, попереджає головний міжнародний економіст ING у Лондоні Роб Карнелл.
Однак А.Дарлінг уже вибудував свої пріоритети на цей саміт і навряд чи відмовиться від них, відзначає International Herald Tribune. Він вірить, що співробітництво можливо, і не вважає порядок денний занадто перенасиченим, незважаючи на те, що країнам G20 потрібно обговорити стабілізацію фінансової системи, спільне регулювання фінсектора, у тому числі хедж-фондів, реформу міжнародних фінансових інститутів та інші питання.
"G20 має велике значення - разом ми представляємо близько 80% світової економіки. Не знайдеться такої проблеми, яка виявилася б для нас занадто масштабною або складною, - заявив міністр. - Спільні дії відповідають інтересам усіх учасників Діяти самостійно зараз помилково".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас