Борг США перед ООН склав близько 1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борг США перед ООН склав близько 1 млрд дол.

320
США заборгували ООН близько $1 млрд, повідомив генсекретар Організації об'єднаних націй (ООН) Пан Гі Мун.
Як передала в четвер служба новин ООН, під час зустрічі Пан Гі Муна з головою комітету з іноземних справ палати представників Конгресу США Говардом Берманом мова йшла про реформу організації і, зокрема, про перегляд системи підтримки миротворчість.
Пан Гі Мун нагадав, що США недоплатили організації порядку $1 млрд, і підкреслив, що "ООН не може здійснювати діяльність, про яку ви просите, без необхідних для цього ресурсів".
Фінансові зобов'язання країн-членів ООН складаються із трьох частин: внесок у регулярний бюджет, виплати на миротворчість і видатки на утримання міжнародних трибуналів. Недавно був прийнятий окремий кошторис видатків на капітальний ремонт будівлі штаб-квартири ООН у Нью-Йорку.
Фінансові правила ООН вимагають, щоб внески за поточний рік були сплачені до 31 січня.
Станом на початок березня 43 держави внесли кошти в регулярний бюджет ООН на 2009 рік. У їхньому числі - Росія, Україна, Азербайджан, Грузія, Вірменія, Латвія і Молдавія.
РФ вчасно та у повному обсязі виплатила свої внески в регулярний бюджет ООН, у бюджети Міжнародних трибуналів по колишній Югославії і Руанді, а також у бюджет Генерального плану капітального ремонту штаб-квартири ООН у Нью-Йорку. У цілому на рахунки всесвітньої організації переведено понад $30 млн, відзначає служба новин ООН.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас