Пилипишин називає бюджет Києва корупційним і таким, що порушує Бюджетний кодекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пилипишин називає бюджет Києва корупційним і таким, що порушує Бюджетний кодекс

Казна та Політика
394
Голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Віктор Пилипишин вважає бюджет столиці на 2009 рік корупційним і таким, що не відповідає вимогам Бюджетного кодексу, повідомила прес-служба Шевченківської райради в четвер.
За словами Пилипишина, у бюджеті закладений багатомільярдний прихований дефіцит. "Адже ті 2,5 млрд, які приплюсували до бюджету, не можуть матеріалізуватися нізвідки. Джерела надходжень так і не конкретизовані. Наприклад, 1,3 млрд грн планують одержати за статтею "інші надходження", - відзначив він.
"Мер (Києва) і його команда в такий спосіб вирішили помститися главам районів за їхню принципову позицію. Але насправді вони помстилися не нам, а киянам", - переконаний Пилипишин.
Голова райдержадміністрації відзначив, що столичний бюджет не відповідає вимогам Бюджетного кодексу, тому він подав відповідні запити і підготував судові позови про визнання міського кошторису незаконним.
Пилипишин закликав депутатів Київради "скасувати своє рішення щодо бюджету і, взявши за основу альтернативний бюджет опозиції, проголосувати збалансований і реалістичний фінансовий документ".
Він пропонує в найкоротший термін легітимним шляхом змінити міське керівництво. "Леонід Черновецький став явною існуючою небезпекою для Києва. Кожен день його перебування на посаді градоначальника наближає Київ до катастрофи. У киян немає іншого шляху, крім як змінити владу в столиці", - заявив Пилипишин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас