Roche домовилась з Genentech про поглинання за 46,8 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Roche домовилась з Genentech про поглинання за 46,8 млрд дол.

Фондовий ринок
581
Швейцарська фармацевтична корпорація Roche Holding AG дійшла згоди про дружнє поглинання американської біотехнологічної компанії Genentech Inc. з керівництвом останньої.
Про це говориться в опублікованій сьогодні заяві Roche.
За умовами угоди, Roche придбає всі випущені акції Genentech за ціною 95 дол./акція за готівкові кошти, відповідно вся угода оцінюється в 46,8 млрд дол.
Умови поглинання були схвалені правлінням Genentech і рекомендовані до прийняття акціонерам цієї компанії. Пропозиція Roche акціонерам Genentech буде діяти до 25 березня 2009 р.
У результаті цієї угоди Roche планує добитися щорічного скорочення доподаткових витрат на 750-850 млн дол.
Якщо угода відбудеться, об'єднана компанія стане сьомою за обсягом займаного ринку фармацевтичною компанією в США з річним виторгом близько 17 млрд дол. і штатом на 17,5 тис. співробітників.
Нагадаємо, 6 березня 2009 р. Roche підвищила вартість своєї тоді ще недружньої пропозиції про купівлю американської біотехнологічної компанії Genentech Inc. з 86,5 до 93 дол. за акцію. Швейцарський концерн бореться за 44% акцій Genentech, які йому ще не належать.
Уперше Roche вийшла із пропозицією до керівництва Genentech у липні 2008 р. Тоді швейцарці були готові заплатити по 89 дол. за акцію Genentech. Одержавши відмову, Roche направила свою пропозицію прямо акціонерам американської компанії, однак знизила її вартість до 86,5 дол./акція.
Roche хоче одержати повний доступ до лабораторних досліджень Genentech, а також зацікавлена в її препаратах для лікування раку, зокрема в перспективній розробці Avastin.
Genentech Inc. є другою у світі за розміром біотехнологічною компанією з річним прибутком близько 3 млрд дол. і виторгом більше 10 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас