Шахраї підробили дорожні чеки на 3 мільйона доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї підробили дорожні чеки на 3 мільйона доларів

Кримінал
806
У Києві міліція запобігла спробі одержання готівки за підробленими дорожніми чеками VISA Travelеrs.
Як повідомили в Департаменті Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України, в один з банків звернулися двоє громадян для одержання грошей за дорожніми чеками VISA Travelеrs. Спочатку вони надали менеджерові банку тільки ксерокопію чека, але повідомили, що в них є такі платіжні документи на загальну суму близько 3 мільйонів доларів США.
Представник банку, перевіривши ксерокопію чека за основними ознаками ступенів захисту, дійшов висновку, що надана ксерокопія зроблена із чека з явними ознаками підробки.
У призначений час у банк прибули жителі Києва та Одеської області і звернулися до менеджера банку із проханням прийняти до сплати 58 дорожніх чеків на 29 тисяч доларів США. Підтверджуючи свої наміри, один з відвідувачів підписав і подав відповідну заяву співробітникам банку і заповнив анкету.
Уже через кілька хвилин, під час одержання грошей за фіктивними чеками у касі банку, зловмисники були затримані. Одночасно були затримані ще двоє їхніх спільників, які очікували в припаркованому біля входу в банк автомобілі.
Під час опитування затримані давали невпевнені свідчення із приводу наявності в них підроблених дорожніх чеків. Спочатку один з них стверджував, що одержав підроблені документи нібито від незнайомої йому людини - іноземця як повернення боргу на сумі 1,5 тисяч доларів США. Згодом він змінив свої свідчення і сказав, що одержав їх від свого родича - одного із затриманих під час цієї угоди. Інші затримані дотримувалися цієї ж версії. При цьому всі говорили, що про походження чеків їм нічого не відомо.
Слідчим відділом УБЕЗ порушена кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених частини 2 статті 15 і частини 4 статті 190 кримінального кодексу України.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас