В Європі ввели збори з вантажівок за забруднення повітря і шум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі ввели збори з вантажівок за забруднення повітря і шум

Казна та Політика
324
Європарламент схвалив введення зборів з вантажівок за забруднення повітря і шум.
Як передає власний кореспондент УНІАН, про це мова йде в доповіді Саїда Ель Хадрауї (група соціалістичних партій, Бельгія), схваленій 11 березня на засіданні Європарламенту в Страсбурзі.
За це рішення проголосували 359 депутатів, проти - 256, утрималися - 86.
У документі депутати висловилися за підтримку принципу, відповідно до якого забруднювач буде платити більше. Вартість зборів, зокрема, буде залежати від стандарту машини (від Євро 0 до Євро VI).
Депутати також підтримали введення зборів у години пік з вантажівок, але лише за умови, що такі ж збори будуть введені країнами-членами ЄС і для легкових автомобілів, які, на переконання Європарламенту, також відповідальні за “пробки” на дорогах.
Європарламент також визначив цілі, на які повинні використовуватися гроші, отримані від додаткових зборів, - поліпшення екологічних стандартів автомобілів і розвиток альтернативної транспортної інфраструктури.
Депутати також висловилися за введення так званої “гірської” надбавки для автодоріг у горах, доходи від якої повинні витрачатися на будівництво паралельних транспортних коридорів.
Новий проект директиви, яким вносяться зміни в директиву від 1998 року, передбачає також, що нові збори можуть застосовуватися до всіх автомобілів вагою більше 3,5 тонни і застосовуватися до всіх доріг, на яких спостерігається значний міжнародний транспортний потік.
У той же час із доповіді були вилучені конкретні методики розрахунків нових зборів. Разом з тим, депутати вважають, що додаткові збори повинні привести до підвищення загального рівня платежів з вантажівок максимум на 3%.
Як повідомляв УНІАН, Комітет з питань транспорту та туризму Європарламенту підтримав проект доповіді 12 лютого.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас