Учасники "газової ОПЕК" у неділю запропонують кандидатів на посаду генсека форуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасники "газової ОПЕК" у неділю запропонують кандидатів на посаду генсека форуму

Енергетика
138
Виконавчий комітет Форуму країн-експортерів газу (ФКЕГ) у неділю в Досі збереться на першу сесію, повідомляє іранська Tehran Times.
За даними газети, під час дводенної зустрічі держави-члени Форуму запропонують кандидатів на посаду генерального секретаря організації, затвердять її бюджет і членські внески. Учасники також обговорять формування секретаріату форуму.
Як повідомлялося, на 7-й міністерській зустрічі країн-учасників ФКЕГ, що відбулася 23 грудня в Москві, була затверджена штаб-квартира Форуму в Досі і прийнятий статут організації.
Згідно зі статутом, генсек Форуму повинен бути не молодшим 45 років і мати 15-річний досвід роботи в газовій галузі.
Раніше начальник департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Газпрому" Станіслав Циганков висловлював упевненість, що в російської газової галузі великий список кандидатур на посаду генсека. "Не думаю, що це буде представник арабської країни. У нас шансів більше, у нас більший термін розвитку індустрії, досвіду більше, і тут нам у якійсь мірі є що запропонувати", - відзначав він.
Перший генсек ФКЕГ повинен бути обраний на 8-й міністерській зустрічі форуму в Досі.
Міністерська зустріч - вищий керуючий орган Форуму - збирається раз на рік.
Створений в 2001 році ФКЕГ включає Іран, Алжир, Бруней, Болівію, Індонезію, Лівію, Малайзію, Росію, Нігерію, ОАЕ, Катар, Єгипет, Тринідад і Тобаго, Венесуелу та Екваторіальну Гвінею. Норвегія і Казахстан беруть участь як спостерігачі, тобто, згідно зі статутом, не мають права голосу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас