Наступною галуззю економіки США, що потребуватиме порятунку, є страхування життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступною галуззю економіки США, що потребуватиме порятунку, є страхування життя

641
Падіння фінансових ринків тягне за собою вниз галузь страхування життя, важливу складову економіки США, оскільки зростаючі збитки послабляють капітал компаній і псують ставлення інвесторів, пише The Wall Street Journal.
Багато страховиків життя звернулися по допомогу до уряду країни в рамках програми TARP обсягом $700 млрд, і галузь очікує в найближчі тижні відповіді на запит про підтримку, аналогічну тій, яка була надана банкам. Уряд дотепер не сказав, чи можуть страхові компанії претендувати на кошти TARP.
Фондовий індекс Dow Jones Wilshire U.S. Life Insurance упав на 59% з початку поточного року, а з історичного максимуму, зафіксованого в травні 2007 року, - на 82%. Цього року Dow Jones Industrial Average знизився всього на 21%, а з рекорду - на 51%.
У число найбільш постраждалих компаній входять ті, які мають столітню історію і мільйони клієнтів. Зокрема, акції Hartford Financial Services Group, що вже одержала уливання в капітал з боку німецького страховика Allianz, подешевшали на 93% з максимуму за рік. Також знизилася вартість паперів Metlife Inc. і Prudential Financial Inc.
Проте, деякі страховики життя почувають себе краще за інших і зберігають найкращий рейтинг "ААА", у тому числі Massachusetts Mutual Life Insurance Co., New York Life Insurance Co. Northwestern Mutual Life Insurance Co. і TIAA-CREF.
Однак якщо ситуація в економіці погіршиться, багато страхових компаній чекають збитки, які можуть з'їсти той капітал, який потрібно підтримувати за правилами регуляторів, вважають аналітики.
Експерти відзначають, що галузь зараз проходить через найбільш неспокійний період на їхній пам'яті. "Зараз розігрується вкрай жахливий сценарій", - говорить аналітик Gradient Analytics Піт Ларсон.
Стурбованість рейтингових агентств і інвесторів щодо того, як довго зможе галузь триматися за наявності поганих активів на рахунках, підсилюється. Moody's, Standard & Poor's і A.M.Best погіршили рейтинги більше десятка страхових компаній за останні тижні.
Страховикам життя, за даними American Council of Life Insurers (ACLI), належить близько 18% усіх корпоративних облігацій, що обертаються. Якщо вони припинять придбання цінних паперів, ринок капіталу може не відновитися повністю, вважають аналітики і представники галузі.
Купівельна активність страхових компаній і так уже знизилася. У четвертому кварталі 2008 року страховики життя домовилися про купівлю акцій і облігацій на $3,3 млрд у рамках приватних транзакцій, що на 63% нижче від показника попереднього кварталу, показало опитування ACLI. Вони воліють вкладати кошти в більш безпечні папери, такі як Treasuries.
В ACLI очікують, що міністерство фінансів оголосить рішення про те, чи можуть страховики звертатися за коштами TARP у цьому місяці.
Нереалізований збиток Hartford Financial (збиток, який утворювався в результаті зміни оцінки активу, але не був реалізований, тобто не супроводжувався реальним вибуттям коштів у результаті продажу активу) на кінець минулого року становив $14,6 млрд, Prudential Financial - близько $11,3 млрд і Metlife - $29,8 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас