Держава віднині буде допомагати не всім малозабезпеченим сім'ям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава віднині буде допомагати не всім малозабезпеченим сім'ям

Казна та Політика
1679
Малозабезпеченим сім'ям не буде надаватися державна соціальна допомога, якщо працездатний член сім'ї не працює і не перебуває на обліку в центрі зайнятості та не вчиться.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства праці та соціальної політики, це передбачено в постанові, прийнятій урядом на черговому засіданні 11 березня.
За словами міністра праці та соціальної політики Людмили Денисової "Урядова постанова розроблена у зв'язку із прийняттям Закону "Про внесення змін у Закон України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям".
Разом з тим Комісіям при місцевих органах виконавчої влади в окремих випадках надане право ухвалювати рішення щодо надання допомоги непрацюючим особам у випадку, якщо в їхніх сім'ях виховується троє і більше дітей, або в складі сім'ї є інвалід, а також якщо сім'я не має ніяких джерел для існування в результаті тривалої хвороби одного або декількох членів сім'ї, інформувала Денисова.
Крім того, постановою регулюється питання визначення часу, з якого припиняється виплата допомоги, якщо була навмисне подана недостовірна інформація або приховано реальний стан речей, що вплинуло або могло б вплинути на державну соціальну допомогу і на визначення її розміру. За таких обставин виплата призначеної допомоги припиняється з місяця, у якому було виявлено порушення, сказала міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас