США пропонують потроїти фонди МВФ для протистояння кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США пропонують потроїти фонди МВФ для протистояння кризі

Казна та Політика
416
Нова американська адміністрація пропонує потроїти обсяг коштів, наявних у розпорядженні Міжнародного валютного фонду, і закликає інші провідні країни світу вжити більш агресивні заходи щодо боротьби із кризою.
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер, виступаючи на брифінгу напередодні зустрічі міністрів фінансів G20 наприкінці нинішнього тижня, заявив, що необхідні рішучі кроки для відновлення довіри, нормального функціонування фінансових ринків і кредитної системи.
На думку США, кожна із країн "двадцятки" повинна витратити на заходи щодо стимулювання економіки по 2% ВВП.
"Існує широке розуміння того, що наша доля тісно пов'язана з долею всього світу. І якщо світ не буде рухатися разом з нами, тоді ми зіткнемося з перспективою більш глибокої, тривалої рецесії в США", - сказав він журналістам.
Гайтнер запропонував поступово збільшити за рахунок внесків країн кошти, наявні у МВФ, з нинішніх $250 млрд до $750 млрд або більше.
За його словами, влада США виступає також за посилення нагляду за фінансовими ринками, найбільшими компаніями, що створюють системні ризики, а також за створення стимулів для банків нарощувати свій капітал у гарні часи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас