Путін: Ми пробачаємо Україні штрафи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Ми пробачаємо Україні штрафи

Енергетика
3063
Росія відмовилася від штрафних санкцій відносно Києва за недобір газу, враховуючи "передбанкрутний стан" України, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"У нас зараз Україна не бере обсяг, який законтрактувала, і повинна була б платити штрафи. Ми вибачаємо ці штрафи, тому що виходимо з реалій - їм нема чим платити. Вони перебувають у передбанкрутному стані, а ви прекрасно розумієте - не можна партнерів добивати", - сказав Путін на зустрічі із шахтарями, відповідаючи на їхні запитання.
"Газпром" поставляє газ за принципом "бери і плати" - контрагент зобов'язаний оплатити законтрактований обсяг газу. Україна в лютому повинна була за контрактом заплатити 720 мільйонів доларів за 2 мільярди кубометрів, при тому, що фактично імпортувала 1 мільярд кубометрів на 360 мільйонів доларів.
На початку березня голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що російський газовий холдинг не буде застосовувати штрафні санкції до "Нафтогазу України" за недобір газу в лютому поточного року. Разом з тим, голова "Газпрому" нагадав, що відповідно до раніше досягнутих домовленостей "є мінімальний обсяг відбору газу, який повинна здійснювати Україна по місяцях".
Відповідно до контракту, Україна розраховується з "Газпромом" за поставлений газ щомісяця - оплата повинна надходити до 7 числа включно наступного місяця за місяцем поставки. У випадку несвоєчасної оплати контракт передбачає перехід на авансову систему розрахунків.
6 березня "Нафтогаз України" розрахувався з російською стороною за поставлений газ, всупереч побоюванням не тільки не прострочивши платіж, але й не затягнувши з ним до останнього дня - 7 березня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас