Контрабандисти активізувались: в Україну - м'ясо, з України - сигарети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Контрабандисти активізувались: в Україну - м'ясо, з України - сигарети

Кримінал
1039
На західному кордоні України збільшилася кількість випадків економічної контрабанди. Активізувалися контрабандисти, які намагаються ввезти в Україну м'ясопродукти.
Тільки за січень і лютий цього року контрабанда м'ясопродуктів виросла в п'ять разів у порівнянні із двома останніми місяцями минулого року, повідомили „Німецькій хвилі” у західному регіональному управлінні державної прикордонної служби. Контрабандні товари порушники найчастіше намагаються сховати у власному авто, говорить офіцер прес-служби Роман Стахів. Різниця в ціні м'яса, яка в цей час значне нижча в сусідніх з Україною державах, зокрема в Польщі, дає можливість отримати відчутну фінансову вигоду, пояснюють у митній службі.
У той же час почастішали випадки контрабанди сигарет, їх реєструють на 12 відсотків більше в порівнянні з минулим роком. І якщо м'ясо намагаються ввезти в Україну, то сигарети, навпаки, вивозять, тому що за кордоном вони коштують дорожче. Прикордонники відзначають, що найчастіше подібну незаконну діяльність здійснюють місцеві жителі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас