Проблемні банки: хроніка подій (11 березня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (11 березня)

13917
Газета "Дело" продовжує стежити за ситуацією в банках, які зазнають фінансових труднощів.
"Надра"
Учора у відділенні банку "Надра", розташованому на вул. Артема, 15, народ юрбився і нервував. "Грошей вистачить усім", - заспокоював касир вкладників, що зібралися там. Мова йшла не про повернення депозитів, а всього лише про видачу відсоток по вкладах - кожному по 1000 гривень і 120 доларів на добу. "Це у випадку, якщо у вас є картка, - пояснила співробітниця банку. - А якщо ні, можете знімати в касі стільки, скільки потрібно". "Що, і дві тисячі, і навіть п'ять?" - не повірив кореспондент. "Щодо п'яти не знаю, а от дві тисячі зможете", - запевнила менеджер.
Укрпромбанк
На відміну від розташованих напроти відділень банку "Надра" і Родовід Банку, співробітники яких давно вже працюють без обідньої перерви, у відділенні Укрпромбанку часу обіду дотримуються строго. Тому в період з 13 до 14 години туди краще не приходити - ні черг вкладників, ні їх питань, ні відповідей на ці питання немає. У колл-центрі ж банку повідомили, що як і раніше видають кожному вкладникові по тисячі гривень із відсотків, "що накапали" на депозит, раз на добу.
Родовід Банк
У фінустанові видають тільки відсоток по вкладах - так запевняють співробітники відділення Родовід Банку на вул. Артема, 21. І то по 100 гривень, 50 доларів або євро "в одні руки". "В офісі банку на Подолі видавали сьогодні по 500 "процентних" гривень, - розповіла одна із вкладниць. - Але я там була в половину сьомої ранку і вже аж 93-ю у черзі". Жінка порахувала, що якщо буде щодня ходити за 100 гривнями, то їй доведеться оббивати пороги відділення 30 днів. До цього часу саме підійде новий термін одержання самого депозиту, який жінка змушена була переоформити ще на місяць.
"Київ"
У відділенні банку "Київ", розташованому на вул. Богдана Хмельницького, кореспондентові вчора сказали, що ні депозити, ні відсотки не видають. "Почнемо видавати відсотки знову в найкращому разі тільки з наступного тижня, - сказала жінка у віконці з написом "вклади населення", - поки що віддаємо гроші тільки пенсіонерам. По 500 гривень на добу". Банкомати у відділенні вчора взагалі не працювали.
Трансбанк
У банку говорять, що видають гроші за зарплатними картками. Але пощастить тим клієнтам, які зможуть зняти гроші. Наприклад, у банкоматі поруч із відділенням банку на вул. Горького, 51, грошей не було. "Усі питання щодо виплати задавайте Ірі, яка працює у відділенні нашого банку на вул. Червоноармійській, 88", - порадив кореспондентові охоронець на прохідній фінустанови.
Західінкомбанк
Співробітники банку подбали про зручність клієнтів. Інформація про виплати розміщена при вході в банк, і не потрібно стояти в черзі, щоб з'ясувати, кому і скільки виплачують у цей момент. По-друге, листок з інформацією на прохання можуть відксерити і подарувати "на пам'ять". По-третє, складений графік відвідування вкладниками відділення, тому народ не юрбиться. Але на цьому принадності обслуговування закінчуються, тому що з "листка" випливає, що в банку з 4 березня виплачують тільки відсоток по вкладах, і то не більше 250 гривень, 30 доларів або 20 євро на одного вкладника на місяць. З 11 по 15 березня обслуговуються тільки вкладники, які відкрили депозити з 11-го по 15-е число будь-якого іншого місяця. Іншим клієнтам у касі видають не більше 100 гривень на добу.
Одеса-Банк
У цьому банку із учорашнього дня нічого не змінилося: ні вкладів, ні депозитів не видають, клієнтам грошей не платять. Тільки пенсіонерам продовжують віддавати "залишки" грошей. "Нові пенсії ми не видаємо, тому що з 1 березня виключені з переліку вповноважених банків, у яких пенсіонери можуть відкривати рахунки. Тим, хто не встиг одержати пенсії в лютому, віддаємо по 500 гривень на день", - повідомив прес-секретар банку Ярослав Богданцев.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас