ЄБРР впевнений у світлому майбутньому економік Східної Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР впевнений у світлому майбутньому економік Східної Європи

391
Східна Європа переживає серйозну рецесію, але навіть економікам, найбільш серйозно зачепленим глобальною фінансовою кризою, не загрожує крах, вважає голова Європейського банку реконструкції та розвитку, передає Reuters.
"Процес пристосування до умов, що змінилися, буде досить болючим, і стане перевіркою для всіх у нього залучених... Але це не криза з масовим вилученням вкладів з банків або із суверенними дефолтами. У більшості країн Східної Європи економічні показники не слабкіші, а найчастіше сильніші, ніж у Західній Європі", - заявив президент ЄБРР Томас Миров під час промови в Лондонській школі економіки.
"Незважаючи на те, що деякі країни зараз повідомляють про вражаючий спад промислового виробництва, банківський сектор поки більш стійкий, ніж пророкували деякі сценарії найгіршого варіанта розвитку подій".
Миров відзначив, що сильні економічні показники регіону допоможуть йому відновитися, але попередив, що він не швидко повернеться до рівня щорічного зростання на 5-7 відсотків.
Голова ЄБРР виділив Україну як "найбільшу проблему в регіоні", сказавши, що країна зіткнулася з "безліччю труднощів" від погіршення стану економіки до політичної нестабільності.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас