Янукович закликав ЄС не порушувати права українців під час оформлення віз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович закликав ЄС не порушувати права українців під час оформлення віз

748
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович направив звернення керівникам Євросоюзу, у якому закликає не порушувати права людини при оформленні віз громадянам України.
Як повідомили в ПР, своє звернення Янукович направив прем'єр-міністрові Чехії, що головує в ЄС, Міреку Тополанеку, президентові Європейської Комісії Жозе Мануелю Баррозо, голові Європейського Парламенту Гансу-Герту Петтерінгу і голові делегації Європарламенту в Комітеті парламентського співробітництва між Європейським Союзом і Україною Адріану Северіну.
"Партія регіонів, я особисто і мої колеги в парламенті одержують тисячі звернень українців, у яких виражається обурення візовими процедурами в консульських установах деяких країн ЄС, які нерідко приводять до порушення прав людини, приниження гідності наших громадян", - підкреслив лідер Партії регіонів у зверненні до керівників ЄС.
За словами Януковича, громадяни вказують на те, що консульства невиправдано збільшують перелік документів для одержання шенгенської візи, практично не видають довгострокові візи - терміном до п'яти років, не застосовують спрощений порядок видачі віз, а також використовують для оформлення документів посередників - комерційні структури, які беруть окрему плату за свої послуги. При цьому, підкреслив Янукович, зростає кількість відмов в одержанні віз.
"Країни Євросоюзу не у всьому дотримуються букви і духу домовленостей про спрощений візовий режим між нашими країнами, хоча Україна пунктуально дотримується всіх своїх зобов'язань, зокрема, і щодо реадмісії осіб", - відзначив Янукович.
Він закликав керівників ЄС усунути перешкоди для одержання українцями віз, активізувати переговори щодо введення безвізового режиму з Україною. На його думку, першим кроком до цього могло б стати повне скасування плати за візи країн ЄС для громадян України.
Як повідомлялося, з 1 січня 2008 року набула чинності Угода про спрощення візового режиму між Україною і Європейським Союзом. Згідно з документом, для того щоб з'їздити в країни ЄС, українці повинні заплатити 35 євро. А для деяких категорій громадян оформлення візи є безкоштовним.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас