Японський уряд перевірить банки на предмет кредитування реального сектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський уряд перевірить банки на предмет кредитування реального сектора

110
Японські регулятори в сфері фінансового ринку проведуть безпрецедентні інспекції діяльності низки банків для запобігання ситуації заморожування кредитних операцій, яка може привести до зростання числа банкрутств на зразок того, яке відбулося недавно з будівельною компанією Pacific Holdings Co., що не зуміла залучити необхідний капітал, передає Bloomberg.
Агентство з фінансових ринків Японії проведе інспекції в найбільших кредитних організаціях країни, включаючи Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. і Mizuho Financial Group Inc. щоб переконатися, що вони надають позики в нормальній кількості і не змушують позичальників рефінансувати їхні кредити раніше встановлених строків. Такі заходи будуть початі на тлі рецесії у японській економіці, що поглиблюється.
Число корпоративних банкрутств у Японії росло протягом 9 місяців підряд. У лютому число таких випадків склало 1318, що на 10,4% вище, ніж роком раніше. Щоб полегшити ситуацію в реальному секторі, держава пропонує також викупити акції підприємств у банків і придбати частки в самих банках з метою спростити можливості кредитування.
Перевірки діяльності японських банків почнуться у квітні і протривають 3 місяці. Повідомляється, що в деяких випадках, за наявності достатніх підстав, несумлінні кредитори будуть каратися штрафами.
На звістку про дані заходи уряду провідні банки відреагували запевненнями в тому, що фінансування корпорацій і забезпечення ліквідністю реального сектору є одними з найважливіших складових їхньої діяльності.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас