ООН: В лісовому господарстві можна створити 10 млн робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: В лісовому господарстві можна створити 10 млн робочих місць

240
Розвиток лісового господарства приведе до створення 10 млн. нових робочих місць, запобігання виснаження зелених ресурсів і підвищення виробництва деревних матеріалів. Про це заявили експерти Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО).
Як повідомляє центр новин ООН, на даний момент більше 400 млн. людей, що проживають у лісових районах, використовують лісові ресурси як засіб існування та одержання доходу.
"На тлі того, що через нинішні економічні потрясіння багато втрачають роботу, стійке управління лісами могло б привести до створення мільйонів "зелених" робочих місць, скорочення масштабів бідності і поліпшення навколишнього середовища", - заявив представник ФАО Ян Хейно.
Ці питання будуть вирішуватися на сесії Комітету ФАО з лісівництва. Вона пройде з 16 по 20 березня. Учасникам зустрічі буде представлена нова доповідь про ситуацію з лісами у світі.
Нагадаємо, за прогнозами ООН, до кінця 2009 року кількість безробітних у світі може досягти 51 млн. людей, якщо глобальна економічна криза збільшитися. На думку експертів, найбільше постраждають жителі країн, що розвиваються, особливо Африки та Азії.
За оцінками МОП, в 2008 році найвищий рівень безробіття спостерігався в Північній Африці (10,3%) і на Близькому Сході (9,4%). На території колишнього СРСР, у Центральній Європі і на Балканах безробіття до кінця минулого року склало в середньому 8,8%. У Центральній Африці цей показник склав 7,9%, а в Латинській Америці - 7,3%.
Більшість нових робочих місць в 2008 році створені в країнах Південної, Південно-Східної та Східної Азії.
Найнижчий рівень безробіття у світі торік зафіксований у Східній Азії - 3,8%.
У той же час, у країнах Євросоюзу число робочих місць скоротилося на 900 тисяч.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас