Мінфін: Уряд вніс кілька уточнень в процедуру рекапіталізації банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Уряд вніс кілька уточнень в процедуру рекапіталізації банків

Казна та Політика
663
Уряд вніс кілька уточнень у процедуру рекапіталізації банків. Про це повідомив журналістам виконувач обов'язків міністра фінансів України Ігор Уманський сьогодні після засідання Кабінету міністрів.
За його словами, зокрема, скорочений склад ради з рекапіталізації до 7 учасників, також відбулося уточнення в частині "вимог до документації, яку буде необхідно надавати Мінфіну для розгляду питання про доцільність і можливість ухвалення рішення щодо участі держави в капіталізації. Крім того, Мінфіну доручено і передбачено збільшення його чисельності на 25 людей для створення відповідного структурного підрозділу.
За словами І.Уманського, також уточнена норма, відповідно до якої уряд може приймати рішення відносно рекапіталізації не тільки у випадках, коли введена тимчасова адміністрація, а також коли в банку введений куратор. "Загальний підхід щодо визначення стратегії по кожному конкретному банкові не змінюється. У будь-якому разі, по кожному банку ми будемо приймати рішення щодо доцільності участі держави в капіталізації і щодо затвердження програми оздоровлення банку", - сказав він.
18 лютого на засіданні Кабінету Міністрів України прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що уряд України разом з Європейським банком реконструкції та розвитку, Світовим банком, Міжнародним валютним фондом і Національним банком України розробив порядок рекапіталізації комерційних банків України.
Ю.Тимошенко підкреслила, що в результаті рекапіталізації держава зможе купувати частину акцій банків для того, щоб покрити збитки банків і дати можливість банківській системі працювати в нормальному режимі. На засіданні КМУ 18 лютого була прийнята постанова про порядок участі держави в збільшенні капіталізації банків.
За інформацією Ігоря Уманського, на рекапіталізацію банків у Державному бюджеті передбачено 44 млрд. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас