Moody's попередило Румунію, Болгарію і Хорватію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's попередило Румунію, Болгарію і Хорватію

757
Міжнародне рейтингове агентство Moody's, що недавно знизило рейтинги України, попередило про підвищення кредитних ризиків у східноєвропейському регіоні. Про це повідомляє The Wall Street Journal.
Відповідно до даних нового звіту Moody's, найбільші кредитні ризики спостерігаються в економіках тих держав, чий внутрішній кредит значно збільшився і які ледве можуть розраховувати на зовнішню підтримку. Мова у звіті йшла про Румунію, Болгарію і Хорватію, які, за даними агентства, стоять на грані, за якою іде зниження кредитного рейтингу країни. Усім їм присвоєний рейтинг Baa3.
Румунія стане останньою країною регіону, яка стане просити фінансової підтримки в Євросоюзу, Міжнародного валютного фонду і Світового банку. Про це 9 березня повідомили високопоставлені чиновники румунського уряду.
Інвестори збираються вилучати капіталовкладення зі східноєвропейського регіону, що пов'язано з нестабільною ситуацією в регіоні та економічною кризою, що поглиблюється, в Східній Європі.
Відповідно до даних дослідження, проведеного австрійським Oesterreichische Kontrollbank (Oekb), фінансування східноєвропейських філій західних компаній планується урізати приблизно на 17%. Інвестиційні фонди для 65% регіональних філій скорочуватися не будуть, повідомляє Oekb.
Найбільш "ризикованими" сегментами для інвестицій у Східній Європі зараз є нерухомість і промислове виробництво.
На минулому тижні шість центральних банків регіону висловили протест проти прогнозів і оцінок аналітиків, які пророкують однаково похмуре майбутнє всім східноєвропейським ринкам, від відносно стабільного польського до неспокійного українського.
У звіті Moody's говориться, що тепер рейтинги регіону будуть залежати від того, наскільки правильно регіональні позичальники зможуть розпорядитися потоком коштів від банків єврозони і чи надасть Євросоюз допомогу Центральній і Східній Європі.
Нагадаємо, Єврокомісія, на чолі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, відхилила прохання Угорщини надати фінансову допомогу державам Східної Європи. Дане рішення було прийнято 1 березня на саміті лідерів Євросоюзу, присвяченому пошуку шляхів виходу з економічної кризи.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас