ОПЕК може прийняти Росію в організацію, вважає міністр нафти Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК може прийняти Росію в організацію, вважає міністр нафти Ірану

Енергетика
217
ОПЕК може бути готова до прийняття Росії в організацію як учасника у випадку відповідного запиту, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на іранське інформаційне агентство Fars, яке цитує міністра нафтової промисловості Ірану Голамхуссейна Нозарі.
"В ОПЕК є можливість включення Росії як учасника", - сказав він.
Г.Нозарі повторив свій заклик до розширення співробітництва між ОПЕК і країнами-виробниками, що не входять в організацію, напередодні зустрічі учасників ОПЕК 15 березня у Відні. "Країни, що не входять в ОПЕК, повинні приєднатися до зусиль організації", - сказав він. Іран "підкреслює, що невиправдано низькі ціни на нафту зупинять розвиток", наводить агентство слова міністра.
ОПЕК, яка контролює близько 40% світового видобутку нафти, об'єднує 12 учасників. Росія поряд з Норвегією і Мексикою є найбільшим виробником, що не входять в організацію.
Як очікується, на засіданні ОПЕК 15 березня четвертий раз із вересня минулого року організація може ухвалити рішення щодо зниження квот на видобуток нафти, щоб зупинити падіння нафтових цін, що обвалилися на 77% з липневого піка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас