Економіка США може почати відновлюватися до ІІІ кварталу 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка США може почати відновлюватися до ІІІ кварталу 2009 р.

Казна та Політика
621
Лауреат Нобелівської премії з економіки Роберт Манделл вважає, що економіка США може почати відновлюватися до третього кварталу 2009 року.
"Якщо Федеральна резервна система продовжить вливати гроші в економіку США, економіка почне відновлюватися до третього кварталу цього року", - сказав він у середу на прес-конференції після II Астанинського економічного форуму.
"Європейська економіка вступила в рецесію пізніше, і, відповідно, вона вийде із кризи пізніше, десь на початок наступного року", - додав Манделл.
При цьому він відзначив, що у випадку зниження податків для корпоративного сектору США відновлення економіки цієї країни може відбутися навіть раніше, до середини року.
Однак він висловив думку, що адміністрація президента США "буде, навпаки, прагнути до адміністрування більш високих податків".
У свою чергу, американський економіст, лауреат Нобелівської премії з економіки Едмунд Фелпс вважає, що найближчим часом приводів для оптимізму немає.
"Криза закінчиться тоді, коли вартість активів опуститься на саме дно, коли банки перестануть давати звіти про свої втрати". "Це буде кінець кризи, але не кінець рецесії", - сказав він.
Фелпс вважає однією з причин світової кризи те, що бізнес вичерпав можливості для розвитку.
"Криза розкрила слабкі сторони існуючої сьогодні американської економіки. Бізнес вичерпав динамізм подальшого розвитку. Я думаю, це частина пояснення тому, чому банки перестали обслуговувати бізнес-сектор, стали шукати екзотичні ніші для інвестування", - сказав Фелпс.
Він також відзначив недостатність можливостей банківського сектору самостійно забезпечувати фінансові потреби бізнесу. "З цих двох причин я не бачу можливості для оптимізму в найближчій перспективі", - підкреслив Фелпс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас