ФРС розглядає можливість вливання більшого обсягу коштів в економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС розглядає можливість вливання більшого обсягу коштів в економіку

419
Федеральна резервна система (ФРС) США в рамках підготовки до наступного засідання, яке відбудеться на майбутньому тижні, розглядає можливість уливання більшого обсягу грошей в економіку за рахунок розширення свого кредитування і програми купівлі цінних паперів, пише The Wall Street Journal.
Під ударами з боку сильного падіння фондового ринку, незважаючи на ралі у вівторок і напруги на кредитних ринках, що повернулася, керівники американського ЦБ на засіданні 17-18 березня, імовірно, будуть оцінювати, якого успіху вони добилися нинішніми заходами і що ще можна зробити для ослаблення фінансових труднощів і підтримки економіки.
ФРС уже дійшла до ліміту у використанні основного інструмента - процентних ставок, вилучивши їх майже до нульового рівня, а також розширила кредитування і придбання активів. Однак вона може піти далі, наприклад, почавши покупку довгострокових казначейських зобов'язань (Treasuries) або збільшивши купівлю боргів, випущених або гарантованих іпотечними компаніями Fannie Mae і Freddie Mac.
Поки не ясно, чи будуть за підсумками наступного засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC) ФРС ухвалені рішення про нові кроки, відзначається в статті.
Купівля Treasuries може допомогти підвищенню їх вартості і, відповідно, зниженню прибутковості. Це, у свою чергу, буде сприяти падінню інших довгострокових процентних ставок, оскільки прибутковість держпаперів є орієнтиром для процентних ставок по багатьох кредитах і цінних паперах.
ФРС поки проявляє нерішучість у прийнятті такого кроку, але недавно аналогічні дії Банку Англії, схоже, привели до успіху.
"Світ переживає найгіршу фінансову кризу з 30-х років, кризу, яка прискорила різке падіння світової економіки", - заявив голова американського ЦБ Бен Бернанке, виступаючи в Раді з міжнародних відносин у Вашингтоні у вівторок.
"Доти, поки ми не стабілізуємо фінансову систему, стабільне економічне відновлення залишиться поза досяжністю", - сказав він, додавши, що навіть якщо це відбудеться, рецесія протриває протягом більшої частини 2009 року.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас