Доказано: Чим бідніша країна - тим більш релігійне її населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доказано: Чим бідніша країна - тим більш релігійне її населення

719
Дослідження служби Gallup, проведене в 143 державах світу, показало, що чим бідніша країна - тим більш релігійне її населення. У цілому, релігія процвітає в найбідніших суспільствах планети, де середньостатистична людина одержує не більше $2 тис. на рік.
Там 92% респондентів стверджують, що релігія відіграє вкрай важливу роль у їхньому житті. У свою чергу, у найбагатших країнах світу (із середньорічним доходом на душу населення, що перевищує $25 тис., релігія важлива лише для 44% опитаних. Дослідження також показало, що у всіх обстежених країнах більш релігійні люди як правило рідше відчувають негативні емоції (такі, як тривога, розпач, депресія і злість) і частіше насолоджуються життям.
Причини поступового "вимивання" релігії із суспільства, що багатіє, дотепер не зрозумілі і продовжують активно дебатуватися. Одна з теорій говорить, що в міру того, як люди стають більш освіченими і забезпеченими, вони поступово починають приділяти релігії менше уваги. У свою чергу, до релігії часто звертаються люди, що потрапили в біду - у багатьох випадках, релігія виконує функцію системи соціальної підтримки.
Інша гіпотеза полягає в тому, що релігія стає останнім притулком для "співтовариств, що зникають " - тобто для груп населення, спосіб життя яких піддається серйозним змінам під впливом зовнішніх сил.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас