Російський автопром чекають звільнення і зниження зарплат, заявляють у профспілці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський автопром чекають звільнення і зниження зарплат, заявляють у профспілці

312
На підприємствах російського автопрому в першій половині 2009 року може бути скорочено близько 50 тис. співробітників, а зарплата може знизитися на 30-40%, повідомив заступник голови Профспілки працівників автомобільного і сільськогосподарського машинобудування РФ Віктор Горенков.
"Наша профспілка провела попередній аналіз, згідно з яким ситуація в галузі не обнадіює, а працівникам підприємств загрожують масові звільнення. У першому півріччі може бути скорочено близько 50 тис. людей, а в решти зарплата може впасти на 30-40%. На жаль, такий розвиток подій є реальним", - заявив Горенков у середу "Інтерфаксу".
За його словами, профспілка не має наміру просто спостерігати за тим, що відбувається, а буде діяти. "Природно, масові скорочення викличуть у нас різко негативну реакцію. Ми будемо діяти, але поки я не готовий конкретизувати, як саме діяти й у які строки", - сказав Горенков.
Він підкреслив, що рішення профспілки буде прийматися відповідно до статуту і російського законодавства. "Згідно з нашим статутом, ми звернемося до первинних профспілкових організацій, і потім консолідовано будемо виробляти конкретну позицію", - пояснив представник керівництва профспілки.
"Дії повинні бути зваженими, у повній відповідності із законодавством", - відзначив він.
Горенков не виключає, що профспілка може ухвалити рішення щодо проведення колективних акцій протесту, у тому числі страйків. "Це абсолютно не виключено. Але практика показує, що розпалити багаття легко, а згасити важко. Тому наші дії повинні бути зваженими", - заявив заступник голови профспілки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас