МВФ продовжить роботу з владою Білорусії з подолання кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ продовжить роботу з владою Білорусії з подолання кризи

Казна та Політика
190
Влада Білорусії прийняла правильні рішення на початковому етапі здійснення програми Міжнародного валютного фонду (МВФ), які в цей час пішли республіці на користь, говориться в поширеній у вівторок у Вашингтоні заяві місії МВФ.
Делегація МВФ на чолі із Крісом Ярвісом перебувала в Мінську з 3 по 10 березня для зустрічей з керівництвом цієї країни та обговорення останніх подій у галузі економіки з погляду програми МВФ для Білорусії. У заяві МВФ відзначається, що 12 січня виконавча рада МВФ схвалила угоду з Білорусією про виділення кредиту stand by обсягом $2,46 млрд, з яких $800 млн уже надійшли в республіку.
Місія МВФ провела зустрічі з високопоставленими керівниками Білорусії, дипломатами і представниками бізнес-співтовариства, а також незалежними економістами.
"Ми провели дуже важливі переговори з урядом і Центральним банком Білорусії", - відзначається в заяві МВФ.
За два місяці, що минули з моменту схвалення виконавчою радою МВФ програми допомоги Білорусії, економічні проблеми цієї країни підсилилися, відзначає МВФ.
Особливо важливим фактором, що вплинув на білоруських експортерів, став спад попиту на білоруську продукцію з боку найважливіших торговельних партнерів, насамперед з боку Росії, говориться в заяві.
У ньому відзначається, що рішення затвердити збалансований бюджет в 2008 і 2009 роках і діяльність міністерства фінансів з його виконання є основою макроекономічної стабільності.
МВФ вважає, що правильна фінансова політика, що проводиться Білорусією, може допомогти країні впоратися з важкими економічними умовами.
Місія МВФ знову прибуде в Мінськ наприкінці квітня - початку травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас