Експерти: Число дефолтів європейських компаній може значно збільшитись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Число дефолтів європейських компаній може значно збільшитись

Казна та Політика
633
Число дефолтів європейських компаній з низькими рейтингами може значно збільшитися в 2009 році. Регіон перебуває в більшій небезпеці, ніж США, оскільки вважається, що боргові зобов'язання європейських компаній гірші за якістю, ніж облігації американських корпорацій, пише газета The Wall Street Journal.
Хоча компанії по усьому світу зазнають труднощів з рефінансуванням заборгованості, ситуація в Європі є найбільш складною, стверджують експерти.
Більше 18 місяців у Європі не укладалися великі угоди зі "сміттєвими облігаціями", і це значно звужує число можливостей рефінансування боргу компаній.
Компанії намагаються домовитися із кредиторами про реструктуризацію заборгованості, але в банків виникають свої проблеми, і вони вкрай неохоче йдуть на поступки, відзначає керівник відділу кредитної стратегії Dresdner Kleinwort Віллем Сельс.
"Ми будемо здивовані тим, які компанії постраждають від дефолтів, у їхнє число ввійдуть навіть ті, які, як ми вважаємо, перебувають в порівняно непоганій формі. У кредиторів зв'язані руки, і їм доведеться приймати складні рішення про рефінансування заборгованості", - заявив В.Сельс.
Як один із прикладів WSJ наводить британську фінкомпанію Cattles Plc, яка прогнозує значний збиток за підсумками 2008 року і можливе порушення боргових зобов'язань. Компанія раніше планувала почати переговори з банками та кредиторами про рефінансування майже $3,6 млрд боргів, однак поки невідомо, як проходять ці переговори.
Агентство Moody's очікує, що 22,5% європейських компаній з низькими рейтингами оголосять про дефолт до кінця року. Лютневий прогноз передбачав не більше 2,7% дефолтів від загального числа таких компаній. Разом з тим кількість дефолтів у США в 2009 році складе 13,8%, прогнозує Moody's.
За даними Moody's, поки в 2009 році про дефолт оголосили всього чотири європейські компанії: ірландський перестрахувальник Ballantyne Re Plc, російська Фінансова лізингова компанія, нідерландський хімічний концерн Lyondellbasell Industries AF SCA і датський банк Fionia.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас