Прем'єр Канади: Наша країна першою покінчить з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Канади: Наша країна першою покінчить з кризою

Казна та Політика
1121
Прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер заявив, що Канада покінчить з кризою швидше, ніж будь-яка інша країна. Разом з тим глава уряду додав, що для здійснення цього необхідне оздоровлення фінансової системи США, передає Associated Press.
Дану заяву канадський прем'єр зробив сьогодні в своїй промові перед офіційними особами країни. За словами С.Харпера, причини, що примушують його так думати, полягають в тому, що з розвинених країн Канада останньою вступила в кризу, до останнього часу в ній не спостерігалося іпотечної кризи, або краху банківської системи, а уряд не був вимушений удаватися до багатомільярдних програм допомоги економіці.
За день до цієї заяви президент Азіатського банку розвитку (Asian Development Bank) Харухіко Курода висловив думку, що першими, хто вийде з нинішньої кризи, будуть країни Азії, що розвиваються.
Тим часом, експерти поки не можуть точно сказати, коли ж почнеться відновлення світової економіки, оскільки ні з чим подібним раніше мати справу не доводилося. У грудні 2008 року голова Міжнародного валютного фонду прогнозував вихід з кризи на кінець 2009р. – початок 2010р. Проте в лютому він переглянув свій прогноз, відклавши переломний момент повністю на 2010 рік. Але і ця дата незабаром була переглянута. Як заявив минулої п'ятниці, 6 березня, перший заступник МВФ Джон Ліпські, зростання провідних світових економік очікується не раніше другого півріччя 2010р. або початку 2011р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас