Фондові індекси Азії зростають найшвидшими темпами за 6 тижнів на новинах про прибутковість банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії зростають найшвидшими темпами за 6 тижнів на новинах про прибутковість банків

Фондовий ринок
119
Фондові індекси Азії підвищуються в середу найшвидшими темпами за останні шість тижнів на новинах про повернення прибутковості банків HSBC і Citi, а також на інформації про зростання інвестицій в економіку Китаю, повідомило агентство Bloomberg.
Регіональний індекс MSCI Asia Pacific Index піднявся на 3% - до 73,46 пункту, зафіксувавши найшвидший стрибок з 15 грудня. З початку року показник втратив 18%.
Японський Nikkei 225 злетів на 4,4% - до7367,62 пункту, гонконгський Hang Seng підскочив на 2,9%. Зростання демонструють всі відкриті для торгів ринки Азії, в Індії вихідний.
"Глобальне ралі на новинах про Citi може вказувати на зникнення зайвого песимізму, - вважає Міцусіге Акіно з Ichiyoshi Investment Management Co. - Світова економіка, імовірно, піде на виправлення в другому півріччі в результаті всіх тих стимулюючих заходів, які реалізують уряди".
Інвестиції в китайську економіку збільшилися в січні-лютому на 26,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року за рахунок реалізованих державою заходів, свідчать офіційні дані. ВВП Китаю, за заявами уряду, повинен зрости в 2009 році не менш ніж на 8% (проти 6,8% у четвертому кварталі).
Курс акцій Citi злетів у вівторок на 38% після публікації інформації, що американський банк, який виявився однією з найбільш постраждалих від нинішньої кризи світових фінансових організацій, отримав прибуток за підсумками двох місяців.
Головний виконавчий директор Citi Вікрам Пандіт у листі співробітникам заявив, що поточна вартість паперів американського банку не відображає ані сильні позиції його капіталу, ані потенціал прибутку.
Котирування акцій найбільшого з капіталізації банку Європи HSBC Holding Plc, що також веде операції в США і АТР, підскочили на 7,1% на торгах у Гонконгу після того, як глава азіатського підрозділу групи Сенді Флокхарт заявила про те, що результати в січні були кращими, ніж очікувалося.
Ціна акцій Australia & New Zealand Banking Group збільшилася на 3,6% на тлі падіння вартості захисту боргових зобов'язань компаній АТР від дефолта.
Ринкова вартість найбільшого банку Японії з ринкової капіталізації Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. підскочила на 6,8%, Mizuho Financial Group Inc. - на 7,8%.
Курс цінних паперів провідного гірничодобувного концерну світу BHP Billiton Ltd. підвищився на 4,9% на тлі зростання цін на метали у вівторок. Акції Rio Tinto подорожчали на 3,3%. Найбільший японський виробник міді Nippon Mining додав 4,2% капіталізації.
Травневі ф'ючерси на мідь піднялися на 2,7% на торгах у Нью-Йорку у вівторок на очікуваннях збільшення китайського імпорту цього металу. Мідь дешевшає в ході азіатських торгів у середу. Індекс шести основних металів лондонської біржі додав 2,7%.
Котирування акцій Toshiba підскочили на 8,1% після прогнозу операційного прибутку на наступний фінрік, що завершується 31 березня 2010 року, на рівні 100 млрд ієн (майже $1 млрд).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас