Акції Citi виросли на 37% на інформації про відновлення прибуткової роботи банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Citi виросли на 37% на інформації про відновлення прибуткової роботи банку

Фондовий ринок
625
Акції Citigroup виросли у вівторок на 37%, до $1,45, після публікації інформації, що американський банк, який виявився однією з найбільш сильно зачеплених нинішньою кризою світових фінансових організацій, отримав прибуток за підсумками двох місяців.
Головний виконавчий директор Citigroup Вікрам Пандіт у листі співробітникам заявив, що поточна вартість паперів американського банку не відбиває ні сильні позиції його капіталу, ні потенціал прибутку.
За його словами, у банку міцні показники достатності капіталу, а уливання з боку держави ще більше зміцнять фінансове становище групи.
"Поточна ціна акцій не відбиває міцності нашого фінансового становища", - говориться в листі.
Пандіт проінформував співробітників, що поточні показники банку, який зазнав за останній час збитки у розмірі $37 млрд, є найкращими з 3-го кварталу 2007 року. Виторг Citi склав за два місяці $19 млрд, і банк, повідомив В.Пандіт, отримав прибуток.
5 березня ціна акцій Citigroup, який на 36% належить тепер державі, під час торгів уперше за історію падала нижче позначки $1 за штуку через побоювання інвесторів відносно долі банку, за капіталізацією банк відкотився з 1-го на 184-е місце у світі.
На піку наприкінці 2006 року котирування акцій Citigroup досягали позначки $55,7 за штуку, а ринкова вартість банку піднімалася до $277,2 млрд.
Індекс Dow Jones виріс у вівторок більш ніж на 5%, Standard & Poor's 500 - на 5,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас