U.S.Global Investors: Мідь і нафта поведуть за собою відновлення сировинних цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

U.S.Global Investors: Мідь і нафта поведуть за собою відновлення сировинних цін

360
Вартість більшості видів сировини досягла дна, а мідь і нафта поведуть за собою відновлення цін, вважає головний виконавчий директор U.S. Global Investors Френк Холмс.
Збільшення грошової маси, попит на інфраструктурне будівництво та обмежені поставки стануть причиною підвищення вартості сировини в другому півріччі, наводить його прогноз агентство Bloomberg.
"Ми побачили дно, - відзначив Ф.Холмс. - Сировина стала дешевшою від дешевого. Лідерами, схоже, стануть нафта і мідь, і як тільки ми побачимо, що вони почали дорожчати, інша сировина піде за ними".
Індекс Reuters/Jefferies CBR, у розрахунки якого входять 19 основних сировинних товарів, впав торік на рекордні за всю історію 36%. З рекордних рівнів липня минулого року падіння індикатора становить 56%, при цьому мідь подешевшала за даний період на 58%, нафта - на 68%.
На думку Ф.Холмса, вартість міді може підскочити більш ніж на 20% до кінця поточного року і перевищити $2 за фунт. Перспективи для платини, паладію, природного газу і цинку також "бичачі", додав він.
Зростання індексу вартості фрахту Baltic Dry, що відслідковує ціни на морські перевезення насипних і навалочних вантажів по усьому світу, є позитивним сигналом для світової економіки та ознакою того, що ціни на сировину будуть підніматися, заявив голова U.S. Global Investors. Даний індикатор виріс майже втричі в 2009 році після падіння більш ніж на 91% за підсумками минулого року.
Видатки уряду Китаю, найбільшого споживача металів у світі, на підтримку економіки допоможуть викликати підвищення на сировинному ринку, вважає він.
Активи під управлінням U.S. Global Investors становлять близько $2,1 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас