Мінпраці формує електронну базу підприємств-боржників із зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпраці формує електронну базу підприємств-боржників із зарплати

221
На виконання доручення прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Міністерство праці та соціальної політики формує електронну базу даних підприємств, установ і організацій, які мають борги з виплати заробітної плати своїм працівникам.
Як повідомили в прес-службі Міністерства праці та соціальної політики України, про це сьогодні повідомила міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова під час селекторної наради з керівниками центральних і регіональних органів виконавчої влади.
За її словами, дані щодо заборгованості будуть використовуватися не тільки для аналізу ситуації і прийняття відповідних рішень, але також будуть ураховуватися при наданні передбаченої державним бюджетом на 2009 рік фінансової підтримки регіонам і поверненні підприємствам податку на додану вартість. Л.Денисова закликала своїх колег-міністрів і голів облдержадміністрацій відповідально поставитися до наповнення бази даних необхідною інформацією, зокрема, оперативно скласти і направити в Мінпраці списки підприємств-боржників.
"Ми не можемо затягувати цей процес через усю гостроту ситуації, яка складається в державі з виплатою винагороди за працю, і необхідність ефективно впливати на неї. Списки боржників із заробітної плати потрібні Державному казначейству вже сьогодні”, - відзначила міністр.
Як повідомлялося, з початку року заборгованість з виплати зарплати в цілому по Україні зросла на 9% - до 1 млрд. 223 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас