Продаж нових автомобілів помітно виріс у Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продаж нових автомобілів помітно виріс у Польщі

1122
У Польщі в лютому, незважаючи на кризу в автомобільній індустрії в Європейському Союзі, продано понад 30 тис. нових автомобілів, що на 13% більше від показника січня і на 7% від лютого минулого року.
Як пише Gazeta Wyborcza, кращі показники динаміки продажу нових авто були тільки в Німеччині, де продажі виросли на 22%.
"У січні продаж авто в Польщі зменшився всього на 5% - найменше в ЄС, де середній рівень зниження склав 27%", - відзначає газета.
Видання підкреслює, що останнім часом багато автомобілів у Польщі купують німецькі громадяни, які виграють на слабкому курсі злотого і заощаджують на сплаті податку.
За даними газети, деякі автомобілі в Польщі можна купити навіть на 6 тис. доларів дешевше, ніж у Німеччині.
"У Польщі нові автомобілі найдешевші в Європі", - стверджує голова правління Польського союзу автомобільної промисловості Якуб Фаришь.
У той же час, за його даними, іноземці купили всього 10-15% усіх нових автомобілів, а інші - поляки, які хочуть скористатися моментом - придбати автомобіль за нижчими цінами, які, на їхню думку, можуть стриматися недовго.
Як повідомляв УНІАН, у лютому польський уряд заявив про намір повернути 22% ПДВ тим, хто купує новий автомобіль і здає старий на металобрухт для того, щоб стимулювати продажі в одній з найважливіших для польської економіки галузей.
В 2008 році громадяни 38-мільйонної Польщі придбали 320 тис. нових автомобілів, що на 9% більше від показників попереднього року.
Торік поляки також ввезли в країну понад 1,1 млн. старих автомобілів із країн Європейського Союзу, у який входить Польща з 2004 року, що на 11% більше, ніж у попередньому році.
За даними інституту Samar, який досліджує автомобільний ринок Польщі, на початку цього року в країні було зареєстровано майже 14,6 млн. приватних автомобілів, що на 9% більше від показників початку минулого року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас