Тимошенко: Аграрний фонд готовий викупити все зерно, передане за заставними цінами у Фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Аграрний фонд готовий викупити все зерно, передане за заставними цінами у Фонд

Аграрний ринок
297
Аграрний фонд готовий викупити все зерно, яке за заставними цінами передане в Аграрний фонд. Про це сьогодні повідомила журналістам прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко після наради з губернаторами областей.
"Я повідомила всім головам облдержадміністрацій, що ми наповнили грішми Аграрний фонд, і Аграрний фонд готовий викупити все зерно, яке за заставними цінами передане в Аграрний фонд, причому за ринковими, а не мінімальними цінами", - відзначила вона. За її словами, це дозволить визволити додатково кошти Аграрного фонду. "Плюс ми готові закупити все зерно минулого врожаю в Аграрний фонд із другого по шостий клас, включаючи кукурудзу і ячмінь", - відзначила прем'єр-міністр. За її словами, це дасть можливість направити на посівну додатково близько 2-2,5 млрд. грн.
Кабінет міністрів України постановою від 26 лютого 2009 р. № 146 затвердив порядок проведення Аграрним фондом закупівлі зерна, переданого в заставу за надану бюджетну позику в рамках режиму державних заставних закупівель зерна. Текст відповідної постанови опублікований на сайті уряду. Згідно з документом, Аграрному фонду дозволяється в поточному маркетинговому періоді проводити закупівлю зерна, переданого в заставу Аграрному фонду за надану бюджетну позику в рамках режиму державних заставних закупівель зерна, за середньозваженими цінами, які склалися протягом останніх трьох торговельних сесій на Аграрній біржі і сертифікованих нею акредитованих товарних біржах на дату ухвалення рішення про закупівлю.
До цього Аграрний фонд не міг викуповувати в аграріїв зерно, яке перебуває в нього в заставі, раніше 1 червня, коли закінчиться термін дії договору про заставу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас