Казахстан має намір зберегти теперішній режим валютних операцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан має намір зберегти теперішній режим валютних операцій

Валюта
310
Казахстан не має наміру змінювати існуючий режим валютних операцій, повідомив заступник голови правління Національного банку Даніяр Акішев на прес-конференції у вівторок в Алма-Аті, коментуючи зміни і доповнення в деякі законодавчі акти республіки з питань валютного регулювання та валютного контролю.
"Останнім часом у ЗМІ з'явилися висловлювання про те, що Казахстан планує вводити валютні обмеження. Нічого подібного нема", - сказав він.
Акішев додав, що зміни, зокрема, продиктовані необхідністю конкретизувати тільки статтю 32 чинного закону про валютне регулювання і валютний контроль. Ця стаття передбачає можливість введення спеціального валютного режиму у випадку загрози економічній безпеці країни.
"У зазначене законодавство вносяться зміни тільки в частині того, що ми встановлюємо більш конкретно - які саме обмеження можуть бути введені у випадку загрози економічній безпеці. Ми більш чітко прописали операції, які можуть бути, а також указали конкретний період - це може бути введено тільки на один рік", - сказав Акішев.
За його словами, серед цих операцій: введення обов'язкового продажу валютного виторгу експортерами, заборона на проведення валютних операцій фізособами (переказ грошей за кордон) і переказ грошей підприємств за кордон без вказівки мети або повна заборона.
"На даному етапі передумов для введення якихось валютних обмежень нема", - сказав Акішев.
Мажіліс (нижня палата) парламенту на пленарному засіданні на минулому тижні схвалив у першому читанні законопроект "Про внесення змін і доповнень у деякі законодавчі акти Республіки Казахстан з питань валютного регулювання та валютного контролю". Законопроект розроблений для подальшого вдосконалювання системи валютного регулювання і валютного контролю в Казахстані.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас